Qatayef (arabiske pandekager med fyld)
Dej:
3 kopper vand
3 kopper mel
1/8 tsk salt
2 spsk sukker
3 spske mælk
1/2 tsk tørgær
1tsk natron
Sirup:
1 kop sukker
½ kop vand
1 spsk. rosenvand
1/4 kop af vandet samt natron sættes til side. Bland resten af ingredienserne og lad dejen hvile en time.
Natron opløses herefter i den kvarte kop vand og tilsættes. Bages som små pandekager i tefalpande uden fedtstof. Kagerne skal kun bages på den ene siden.
Når pandekagen er brun tages den af varmen og fyldet kommes på. Enten bruges mozarellaost eller hakkede valnødder med sukker og kanel.
Læg lidt fyld på midten og luk pandekagen, så den formes som en halvmåne.
Bruger man mozarella opvarmes pandekagerne kort i ovnen
Overhæld pandekagerne med sirup
Sirup:
Koges sammen i en gryde i ca. 15 min. og afkøles.
Velbekomme!
Posted on februar 2, 2012, in Arabisk mad, Bagværk, ramadan, Søde sager. Bookmark the permalink. Skriv en kommentar.
Skriv en kommentar
Comments 0