Awame
En meget sød arabisk dessert
1 tsk gær
1 tsk sukker
2 1/2 kopper lunken vand
3 1/2 kopper mel
1/4 tsk salt
Opløs gær og sukker i det lunkne vand og lad det hvile i 5 min.
Mel og salt blandes og vandet med gær tilsættes. Dejen røres sammen. Den virker lidt flydende.
Lad dejen hvile 45 min
Opvarm olie. Og hav en lille skål med olie på bordet til at dyppe den ske i, som skal forme.
Tag en håndfuld dej og tryk luften ud af den. Dyp en spiseske i olien i skålen. Pres hånden sammen om dejklumpen så der kommer en lille klump frem mellem pegefinger og tommelfinger og løsn den med skeen,som du har dyppet i olie. Læg den ned i den varme olie. Fortsæt med den næste. Steges til de er gyldne på begge sider.
Dyppes i sukkervand evt tilsat lidt blomstervand
Posted on juli 14, 2013, in Arabisk mad, Søde sager and tagged Arabisk Søde sager. Bookmark the permalink. 2 kommentarer.
Opskrift?
Den er lagt op nu 🙂